Taxi Stockholm - 15 00 00

Välkommen till vår nya webbsida

Tyvärr är din webbläsare lite för gammal så alla funktioner kanske inte fungerar som de ska.

Du kan däremot alltid boka taxi på 08-15 00 00 eller i vår app som finns för iOS och Android.

Mvh Taxi Stockholm

Taxi Stockholm

Hur kan vi hjälpa dig?

Om oss

Taxi Stockholm i korthet
Företag
Taxi Stockholm 15 00 00 AB är ett bolag i koncernen Taxi Stockholm där även taxibolagen Taxi Värmdö, Taxi Ekerö, Sveataxi Norrbotten och Sveataxi Skåne ingår. Taxi Stockholm är också en del av nätverket Svea Taxi Allians som består av mer än hundra taxibolag över hela Sverige.

Ägare
Taxi Trafikförening upa med cirka 880 taxiägare som medlemmar äger varumärkena Taxi Stockholm, Taxi Värmdö, Taxi Ekerö, Sveataxi Norrbotten, Sveataxi Skåne och Sirius Omsorg.

Styrelseordförande
Dimitrios Nikopoulos

VD
Gökay Akyüz (tillförordnad)

Bakgrund
6 december 1899 bildades Stockholms Droskägarförening, ursprunget till Taxi Stockholm. Man beslöt att dra nytta av en ganska ny uppfinning, telefonen. Ett antal stolpar med direkttelefon sattes upp i staden. Där kunde hästskjutsar och bilar stå och vänta på körning.

Affärsidé
Taxi Stockholm och dess varumärken ska vara den ledande partnern för taxitjänster i Sverige, genom att erbjuda en hållbar resa till resenären.

Med överlägsen service, kvalitet och tillgänglighet och förmåga till ständig innovativ tjänsteutveckling möter vi dagens och morgondagens kundbehov.

Antal anställda
I serviceorganisationen 254 varav 154 kvinnor. Antal förare drygt 4700 varav 129 kvinnor 2017. Taxi Stockholm har två växlar, en på Ingmarsö i Stockholms skärgård och en i Stockholm.

Antal resenärer
Våra ca 1600 bilar utför drygt 8 miljoner köruppdrag per år.

Antal bilar
Vi har ca 1600 bilar på Stockholms gator. Av dem är 92 % miljöbilsklassade varav 65 % är biogasbilar. Vi utför ca 22 000 transporter per dygn.

Transportintäkter
Drygt 2,2 miljarder kronor.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår cookiepolicy. Ok!